středa 23. října 2013

Titán Anula

Sen mladé ženy, kterou partner postavil před rozhodnutí a opustil rodinu, domov, vlast. Tady zůstává ona a její dcera, které je rok. Prochází vztahovou, existenční krizí a je konfrontovaná s realitou, která se neptá. Život prostě prověřuje naši připravenost žít svůj příběh pravdivě nebo pomocí různých triků. O tricích, které používáme na klamání sebe, lidí kolem a života budu psát jindy...
Sen:
"Jdu do arény jako divák. Za mnou stojí dívka (nevím, asi ji znám). Říkám ji, vím, že ty mi můžeš pomoct. Jsi z kosmu jako já. Zírá na mě. Najdu si místo v aréně. Je ÚPLNĚ plno, ani jedno místo není volné.

Vidím jak se v aréně skládá z plíšků brnění. Jeden zlatý plíšek vedle druhého. Úplně přesně, bezchybně, jeden vedle druhého, ani mezírka. Šroubky je drží. Divám se na to a zírám. Muž vedle mně mi vysvětlí, že to jsou "vitariáni" -  ti jediní dokážou, když spadnou z koně se okamžitě odrazit a postavit. To brnění jim to umožní.

Najednou stojí uprostřed arény ohromná postava, celá ve zlatém brnění od hlavy až k pate a říká: "Jsem ANULA, poslední z Titánu". Bere mi to dech.“ Probouzím si okamžitě ze snu.
Snící je konfrontována se dvěma svými konfliktními silami. Vitariáni jsou její životadárná energie, která je schopná se postavit na nohy i potom, kdy je sražena na kolena. Vitariáni používají  energii ve snu znázorněnou plíšky. Plíšky dokážou reagovat na různé střety. Mají dobré adaptační schopnosti, Vše se odehrává  v aréně, znázorňující místo životních střetů. Titán Anula je její grandiózní část, která se staví k realitě s pocitem všemocné síly a podceňování toho, s čím je v životě konfrontována. Objevuje v sobě sklony k lehkovážnosti a únikům do pocitů, že vše se nějak vyřeší i bez PRAVDIVÉHO a poctivého  úsilí. Jméno Anula pro ni znamená Nic, nula, popření zabití, konec. Takže Titán je ta její část, která je prázdná, je to energie ukončovací, brzdící vývoj. Za Anulou  je schovaná mocná, prastará síla, strašná síla. Je to v člověku uložená pýcha, neschopnost padnout na kolena a uznat svoji slabost a schopnost požádat o pomoc. Nejzásadnější odkrytí snu bylo pochopení toho, že sundat brnění znamená spojení s odmítnutím a nepřijetím.
Pro snící je v současné situaci důležité přijmout, že bude muset ve své situaci odkrýt svoji slabost (sundat brnění) a Důveřovat, že bude přijata a bude jí pomoženo skrze její vitariánské síly.
Setkala se ve snu i se svojí moudrostí může, který ví, co se v aréně odehrává a dává jí důležité informace. Objevuje se taky symbol dívky na začátku snu,  je to mimozemšťanka, ona je cesta, jak se naučit požádat lidi o pomoc ve své situaci. Se svým pocitem, že stojí mimo společnost, že je trošku "mimoňka" jí může tahle dívčí část pomoct  k posílení osobní integrity. Symbol mimozemšťanky se objevuje čím dál častěji ve snech lidí a vynořuje se z kolektivního nevědomí jako informace o našem původu a součástí vesmíru jak vnitřního tak i vnějšího.
Snící přeji, ať najde odvahu sundat brnění  a potká dost lidí, kteří ji přijmou a dokážou pomoct na její cestě matky samoživitelky. S láskou a úctou k tomuto příběhu Cantadora

1 komentář:

  1. Anula byla také první známou panovnicí v Asii,konkrétně na Srí Lance v letech 47-42 před Kristem.Ondřej

    OdpovědětVymazat