pátek 15. ledna 2016

fasáda a pád

Sen: Přicházím do rodného domu. Vítají mně a referují co je nového. Malý synovec je podivín a zrovna se léčí z pádu do sklepa. Když to slyším, tak mi hned proběhne ve snu další sen ve snu. Je to obraz kluka, který stojí před krásným domem, ten dům je živý a s klukem mluví. Mají spolu vztah, ale dům se náhle otevře a stáhne kluka do sklepa. Překvapí mně, že ten pád nejenom že přežije, ale přistane rovnými nohami na zemi ve sklepě. Jenom je otřesen a teď se musí kolem něj chodit opatrně, protože je z toho vykolejený a onemocněl. Jsem zase s rodinou, všichni naznačují, že je to divný kluk. Ale mají ho rádi. Rodina chystá sváteční tabuli s velkou pompéznosti, je to sváteční tabule nachystaná pro setkání celého rodu. Zůstanu déle než jsem předpokládal, pak zjistím, že tam už zůstanu napořád, není to jenom návštěva. Je to oslava na můj návrat. Cizí mladá žena mi nabízí ke koupi byt. Zjišťuji, že se už dávno osamostatnila, rodiče jí asi nedávno zemřeli a nabízí mi jejich byt. Ona bydlí vedle, kde žila nezávisle na rodičích, jsem z toho překvapený.
Mám svolení k publikování snu i popisu práce se snícím. Děkuji. Snící je úspěšný muž, který obětoval své práci i osobní život. Žije sám, věnuje se pár koníčkům a občasné zábavě. Jediný smysl života viděl v práci, kde byl spokojený. Přiznává, že je workoholik. Sen mu ukazuje, jakou si nasadil fasádu, jeho Persona je jediné, s čím se cítí být identifikovaný. Sám se vnímal jenom jako zaměstnanec firmy, pro kterou pracoval a s kterou žil.  Dopad na zem zažil v momentě, když se přecenil při finančních operacích. Dostal se do pracovních problému, které nezvládá psychicky, jeho fasáda úspěšného obchodníka se zhroutila. Zvažuje a přehodnocuje svůj život. Prázdnota jeho života ho vykolejila. Zjistil, že v jeho fasádě úspěšného muže jsou mechanizmy, které ho můžou bez varování dostat na dno. I on se může dopustit chyb, které není možné předvídat.  Už to dál nepůjde být jenom mužem práce. Musí se zapojit do běžného lidského společenství a života, který jako workoholik úplně zanedbal. Jeho sen mu nabízí i nový bezpečný prostor v roli, kterou nepřijal a považoval za nepodstatnou -  rodina a rodinný život. S údivem objevil ve snu, že rodina nemusí být pohlcující, ale nabízí i svobodu a nezávislost, kterou mu doteď v jeho představách nabízela jenom práce a peníze. Byl překvapen odhalením, že se ve snu vidí jako malý podivín. Dlouhodobě pracujeme na přijetí této jeho části. Musíme ji doléčit, aby nebyla nemocná. Integrací tohoto podivného kluka mu může narůst jeho osobní moc, která teď leží na zemi rozbitá. Pochopení snu a integrace této části sama sebe povede k ozdravě. Vydržte, máte nachystané dostatečné množství duševní potravy, která už připravuje váš návrat samého k sobě.
Krásné sny. Cantadora

2 komentáře:

  1. zajimave. vyklad snu me zajima. moje sny jsou samostatne zivoty, nektere miluju, nektere me desi

    OdpovědětVymazat
  2. Sny nas nechteji desit, ale probudit, abychom neco pochopili, co je dulezite, je to asi jako byval telegram, musi se to dorucit ihned.

    OdpovědětVymazat