pondělí 16. března 2020

ČT Babylon a sen

 Ráda se dívam v sobotní  poledne na pořad Babylon. Během 20 minut vidím a poslouchám životní příběhy lidí, kteří opustili svoji vlast a začínali znovu. Je to i můj příběh, a tak se mě dotýká a dojímá, když mluví o různých nedefinovatelných pocitech suvisejících s domovem, vlastí a rodinou.  Dobrodružství objevitelů a něco, co souvisí se ztrátou kořenů. A růstem jiných kořenů, které vedli k vytvoření nového světa. Ty světy jsou vzrušující a zárověň silně emotivní formou života. Dokument s panem Milanem Kroupou, který se usadil v Kanadě bych vůbec nezmiňovala a nepsala o tom na blogu o snech. Ale v dokumentu se rozhovořil o své dceři, která přišla na svět i díky snu.

 Je to tak, důležité pravidlo: nemusíte porozumět svým snům, ale je důležité je poslechnout  a následovat. Tady je odkaz na dokument:

 https://www.ceskatelevize.cz/porady/1131721572-babylon/414236100152037/

Shrnu sen, který se zdál snícímu na začátku těhotenství manželky. Bohužel, přišlo v nevhodnou dobu a bylo rozhodnuto, že maminka si dítě nenechá. Otci se zdál sen, v kterém ochránil neznámé čtyřleté děvčátko před stádem nebezpečných krav. Ochránil holčičku vlastním tělem. Po probuzení věděl pan Kroupa co má dělat. Manželce řekl, že si jako rodina dítě nechají. Není žádné překvapení, že se narodila holčička. Byla jsem hluboce zasažena moudrostí snícího, který si nemusel sen analyzovat, protože ho pochopil srdcem. Děkuji za takové příběhy.
Krásné sny. Cantadora
foto: výstava M. Stranka Dechem

Žádné komentáře:

Okomentovat