pondělí 13. června 2011

dont panic

Panika kolem mayského kalendáře nabírá na tempu...  Psát o lidských potížích a přiblížit se svým krizím je MNOHEM opravdovější a bolestnější než psát o něčem, čemu nikdo z nás nemůže teď v této chvíli dát punc naplněné reality. Je to budoucnost, která nenastala, ale už teď rozhodujeme, jaká bude. Nenaplňujme ji strachem z apokalypse. Základem duševního zdraví je NADĚJE. Zachovávám si naději v zdravý lidský rozum.
Minulý týden takto skončila reputace amerického kazatele, který udržoval své ovečky ve strachu tvrzením, že nastane konec světa 21. května 2011. Nenastal. Jak se s tím vypořádá kazatel a jak lidi, kteří ho několik let následovali?
"citace z webu: San Francisco - Američané, kteří uvěřili proroctví osmadevadesátiletého Harolda Campinga, že v sobotu nastane konec světa, jsou nyní zmatení...
Když na Novém Zélandu v sobotu pokojně odbila šestá hodina večerní, bylo jasné, že se Harold Camping opět zmýlil. Právě na tuto chvíli totiž předpověděl úplnou apokalypsu.
"Soudný den 21. května 2011, Bible to garantuje!" stálo na dodávce, ve které brázdil kalifornské silnice. Na fakt, že svět brzy skončí, upozorňovaly ale bilboardy po celém světě od Chile po Rusko."
Proč projikovat své nevědomé úzkosti a nevyřešené komplexy na vesmír a s ním spojený mayský kalendář?
Jakou lidskou potřebu naplňuje panika kolem informací o konci mayského kalendáře?
Nabízím jenom klid a nohy v teple jako kompenzační funkci všech apokalyptických zpráv.
Dobrou noc. Cantadora

Žádné komentáře:

Okomentovat