čtvrtek 2. června 2011

Objevování hněvu

Na http://www.evahroncekova.cz/ nabízím seminář o Objevování hněvu.
Důvod je jednoznačný, v mnoha a mnoha snech je ukrytý hněv, který se žádá zvědomit. Formou příběhu budu pracovat s komplexem hněvu se všemi, kdo o seminář projeví zájem.
A tady jsou k němu moje poznámky, které souvisí z příběhem Púlměsíční medvěd; str. 295-307; z knihy Ženy, které běhaly s vlky.

Léčení hněvu není v jednorázovém pochopení příčin, ale v každodenní trpělivosti při udržování pořádku a klidu duše.

1. seminář  Pojmenování vlastního problému s hněvem.  Vytyčení cílů pro zvládání hněvu. Hledání klidné a léčivé síly.
2. seminář Rozpoznání komplexu hněvu: Odvaha vstoupit na území hněvu, které popírám, neznám, má nade mnou moc. Rozeznání iluzí, přijetí, pochopení a odložení starých pocitů, posedlostí, vzteku, hádavosti, zlosti, zloby, pomsty.
3. seminář Porozumění hněvu a odpuštění – odprošení svého soucitného JÁ, porozumění vzteku, pochopení svých pocitů komplexu hněvu, aplikace principu naděje: „vše bude dobré“.

Negativní využití vzteku vede k tomu, že se soustřeďuje intenzivně na jednom místě, kde vypaluje díru do duše a člověk se stává nemocným a slabým v rukách hněvu, který přebírá vládu nad životem člověka.

Pozitivní pohled na hněv může vést k osvícení. Cyklus vzteku je stejný jako jakýkoliv jiný cyklus v přírodě a při vzniku emocí: vzniká, stoupá, klesá, mizí a uvolňuje se jako nová energie.
Každý v menší nebo větší míře má v sobě velmi zlostnou a týranou část, a naše duše, která má milující léčivý aspekt si bere za své, že tu zlobu a hněv uvede do stavu klidu a pořádku.
Aplikace principu hledání, rozpoznání a porozumění.
Až tento proces může zahájit proces odpuštění. Zabývání se vztekem zahajuje proces proměny.
S láskou Cantadora

Žádné komentáře:

Okomentovat