středa 21. října 2009

tělo jako emoce


Blíží se čas viróz a ty jsou spojeny s tématem konfliktů a naší neochotou jít do boje. Jak nesnášíme konflikty!!! Protože se jim vyhýbáme a hledáme kompromisy, tak to dělají viry a bakterie v našem těle za nás. Naše horečky, to jsou boje bílých krvinek s viry.
Měla jsem úžasnou klientku, která nepřišla za mnou se snem. Přesto jsem ji nabídla krátkodobou podporu, protože přišla s jasnými somatickými potížemi. Měla problémy se srdcem a zrakem. Vyšetření ukázala, že její srdce je úplně zdravé a oči má taky v pořádku. Přesto jí moc a moc bolelo srdce a začala mít potíže s viděním. Docela rychle jsme rozmotali potíže, které ji trápily. Pochází z překrásné, ale hodně vzdálené země, která má starobylou kulturu a jiný temperament. Jiné vůně, chutě, hudbu, zvyky. Dlouho nebyla ve své rodné zemi.
Zkrátím to, rozbolelo jí srdce z touhy po domově a aby tady mohla být, nechtěla některé věci vidět.
Tady nepomáhala čistá psychosomatická věda. Tady bylo potřeba koupit letenku a odletět domů. Spojit se se svými kořeny, doplnit energii, která nás lidi nese na vlně života a dává nám šťávu.
Teď je zase zpátky a žije a raduje se z toho, co buduje tady.
Nemusíme vždy když chřadneme, myslet jenom na tělo a psyché. Propojujme se i se svými instinkty a duší. Občas onemocníme jenom proto, že naše duše nedostává to co potřebuje. Tak si dopřejme v bohaté míře to, o co si tělo říká.
Někdy může být signál těla velmi silným kódem naší duše. Učme se číst řeč našeho těla.
Napadlo vás, co to znamená pro duši, když vás bolí krční páteř nebo skřípete zuby, oteče vám ruka...............?
Hýčkejme si své tělo. Dobrou noc. Cantadora

Žádné komentáře:

Okomentovat