úterý 2. prosince 2008

snění je mystický zdroj reality 1.


Ahoj.... začala jsem číst knihu Arnolda Mindela Techniky snění. Od první chvíle se mě zmocnilo vzrušení, podobné tomu, jako když jsem četla knihu Ženy, které běhaly s vlky. Název tohoto příspěvku je citát z knihy. Taky se těším na to, že budu citovat vše objevné a důležité pro práci se sny, abych se o to podělila jako dobrá cantadora. Takže první myšlenka: Kdykoli jsme zaměřeni jen na každodenní realitu, zanedbáváme SEN. Podle domorodců (myslí australské domorodce) SEN je základní složkou materiálního světa. Sen dává předmětům energii, která přitahuje i odráží naši pozornost. Jestliže SEN opomíjíme, zmenšujeme hodnotu okolního materiálního prostředí, neboť ignorujeme jeho základ.
Během mé letité práce se sny dvě snící zmenily své jméno. Ne kvůli práci se sny, ale díky tomu, že při práci se sny se spojily se svojí vnitřní energií. Někteří rodiče nedokážou cítit potřeby svého dítěte do té mířy, aby mu dali jméno vystihující jeho podstatu. Odpovídá to tradici australských domorodců. Oni rituálně mění své jméno vždy, když člověk dokončí nějakou etapu svého života a změní se jeho mentální energie.
Cituji z knihy dále: "Někteří domorodci vysvětlují Sen na příkladu temné tváře luny. Když dorůstá, vidíme její jasnou, sluncem osvětlenou stranu. Říkáme jí třeba půlměsíc. Ale když se podíváme pozorně, uvidíme i druhou polovinu: vedle jasné záře, která je tak dobře patrná, uvidíme jemně se chvející svit. Většina lidí se stejně jako já zaměří jenom na tu světlou část a tmavá tvář luny, Snová skutečnost, zůstává nepovšimnutá."
Slova snová skutečnost jsou důležitá, zapamatuji se je. Občas ji zachytím a potom vidím život v širších souvislostech.... zážitek z Dračí jeskyně na Malorce je toho důkazem. Takže teď se ločím a jdu číst, podělím se o to. papa

Žádné komentáře:

Okomentovat