středa 22. dubna 2009

archetyp strašné matky


Téma matky je základní téma každého člověka. (Napíšu odkazy na zajímavou literaturu na toto téma), ale teď chci upozornit každého snícího, kterému se zdají sny o matce, že možná řeší nějaké každodenní problémy s ní, ale nemusí to tak být. Pozná se to podle energie snu, jestli se budíme v dobré kondici, nebo máme pocity úzkosti, somatické potíže jako bolest hlasy, psychické rozlady, plačtivost atd.
Možná je takový sen mnohem, mnohem hlubší a některé mateřské sny se dotýkají prazákladního vzorce komplexového vztahu k matce, (jednou popíšu mateřský komplex v samostatném článku na blogu).
Otevírám téma archetyp matky proto, že někteří z vás se na mně obrací se sny, za kterými vězí archetyp strašné matky a to neznamená, že lidská matka byla ve všech aspektech strašná. Archetyp strašné matky nás nutí k boji o přežití, jsou ohroženy naše základní potřeby a jáský komplex, o kterém chci napsat taky samostatný blog. Naše obrany klesají na úroveň štěpení a popření.
Nemusíme proto mít pocit viny, že jsme zlí k vlastní matce.
Nepotlačujme poselství snu, které odkazuje k nějakému našemu vnitřnímu bloku, zamrznutí v nějaké vývojové fázi, kterou ovládá archetyp strašné matky a nedovoluje nám růst. Takový sen přímo volá po zpracování a překonávání raných vzorců chování a obran.
Nedovolte znovu, aby nás ovládala strašná matka a udržela v dětském nereálném světě, kde musí dítě bojovat proti zlým ježibabám a čarodějnicím. Dovolme si pracovat se snem, aby jsme začali vidět naše vztahy z pozice zralých, dospělých lidí, kteří nepotřebují magii na to, aby přežili večeři s rodiči. Hezký den, cantadora

Žádné komentáře:

Okomentovat